De website die het in actie komen voor een betere wereld makkelijk en leuk maakt. Van petities tot vrijwilligerswerk: Zoek op de tijd die jij nu hebt of het thema dat jij belangrijk vindt voor een actie die bij jou past!

Zoek naar acties op trefwoord
Zoek naar acties op tijd en/of thema


Vrijwilliger bij ElephantsWorld in Thailand

16/04/2015 - Mittch, een ikkominactie vrijwilliger, is op dit moment in Thailand en doet daar vrijwilligerswerk bij ElephantsWorld. Hij vertelt:

Ten westen van het grote Bangkok en langs de beroemde River Kwai ligt het prachtige ElephantsWorld. De aankomende maand zal het inspirerende verblijf van deze gigantische reuzen ook mijn thuis zijn. Als vrijwilliger ga ik bezoekers rondleiden, voor de olifanten zorgen en zij-projecten opzetten of ondersteunen. De olifanten hier komen uit erbarmelijke omstandigheden; ze werkten in de inmiddels illegale houthak industrie, ze bedelden in de steden (sinds kort ook verboden) en liepen bij de beroemde maar beruchte trekking-camps waar men bijvoorbeeld op de rug mag zitten in een stoel.

De vriendelijke reuzen ervaar ik de eerste dag als bezoeker. De rest van de maand zal ik deel zijn van deze familie en mag ik genieten van deze fascinerende wijze wezens. Als bezoeker help je voor een dag de groep vrijwilligers om voor de olifanten te zorgen. De slogan is dan ook 'Where we work for the elephants and the elephants not for us'. Wat inhoudt dat je de olifanten van (veel!) eten voorziet en aan het einde van de dag de olifanten wast in de rivier. Je ervaart de olifanten van dichtbij, ziet ze in een natuurlijkere omgeving en krijgt eeuwige dankbaarheid terug (ze zullen je tenslotte nooit meer vergeten!).

Ik ben heel benieuwd wat de aankomende weken mij gaan brengen. Volgende blogpost zal ik terug kijken op deze maand.

Wil je ook olifanten zien?
Ben je van plan te reizen en wil je heen graag olifanten zien of zelfs op hun rug zitten? Doe dit laatste niet maar ga langs bij een olifanten-opvang (Thailand heeft er twee; Chiang Mai en Kanchanaburi) en gun de olifant een beter leven.

Bekijk meer informatie over ElephantsWorld (Kanchanaburi) en de olifanten op hun website of Facebook.
Ben je in de buurt van Chiang Mai ga dan naar Elephant Nature Park.

Delen:

Nieuwsoverzicht