De website die het in actie komen voor een betere wereld makkelijk en leuk maakt. Van petities tot vrijwilligerswerk: Zoek op de tijd die jij nu hebt of het thema dat jij belangrijk vindt voor een actie die bij jou past!

Zoek naar acties op trefwoord
Zoek naar acties op tijd en/of thema


Hoe het werkt

Hoe werkt ikkominactie?

 1. Het is heel simpel, bekijk de website, zoek een actie die je leuk lijkt, ga naar de actie door op de "Ik kom in actie" knop te klikken en voer 'm uit.
  Zie je niet zo snel iets wat je aantrekt? Gebruik dan onze zoekmogelijkheden! Je kan zoeken op de volgende thema's: eerlijke handel, klimaat, dier & natuur, internationale hulp en welzijn NL. Maar je kan ook zoeken op de tijd die jij op dit moment wilt besteden. Klik de thema's of de tijd aan en klik dan op de roze ZOEK-button voor de zoekresultaten. 
  Je kan ook zoeken op trefwoord als je specifiek naar iets op zoek bent.
   
 2. Actie gevonden? Klik op de actiepagina op de "Ik kom in actie" knop. Je gaat dan naar een pagina van de organisatie die de actie organiseert en waar je meer uitleg kan vinden. Bovenaan de pagina blijft een balk van ikkominactie in beeld waarmee je terug kan gaan naar de ikkominactie website.
   
 3. Heb je de actie gedaan? Klik in de ikkominactie balk op "Ik heb de actie gedaan, registreer deze actie". Zo laat jij zien dat je (anoniem) hebt meegeholpen.

Je kan je ook registreren!

Behalve anoniem acties doen, kun je je ook op Ikkominactie.nl registeren en ingelogd in actie komen.

Wat zijn de voordelen daarvan?

 • Je maakt maandelijks kans op een prijs. Diegene met de meeste besteedde minuten wint een duurzame prijs.
 • Aan de hand van je voorkeuren krijg je op je profiel van ons automatisch tien suggesties hoe je vandaag in actie kan komen.
 • De acties die je gedaan hebt worden onthouden en krijg je niet meer te zien.
 • Je kunt acties 'bookmarken' met de "doe ik later" knop. Ze worden dan op je profiel getoond zodat je ze later alsnog kan doen.
 • Spreekt een actie je echt niet aan? Dan kun je met de knop "ik kom niet in actie" er voor zorgen dat je 'm niet meer langs ziet komen als je ingelogd bent.

Manieren om te registreren:

Je kan een nieuw account aanmaken met je emailadres en een wachtwoord. Je ontvangt dan een link in je mail die je eerst moet bevestigen voor je in kan loggen.

Je kan ook inloggen met je Facebook account. Je logt dan alleen in met je inloggegevens van Facebook. Voor de rest wordt er niks automatisch op je Facebook geplaatst of gedeeld. Dat kun je zelf doen met de 'delen' knop bij een actie, als je dat wilt natuurlijk!

Wat is de actievoerder van de maand?

Door acties uit te voeren ding je automatisch mee naar de titel 'actievoerder van de maand'. Klik op de ikkominactie-button als je de actie hebt gedaan en er worden automatisch punten aan je uitgereikt. De hoeveelheid minuten die de actie kost zijn de hoeveelheid punten die je ontvangt.
Diegene met de meeste punten wint, simpel! Deze persoon krijgt uiteraard de eer, goede karma, maar ook de prijs die aangegeven staat.

Hoe kun je op de hoogte blijven van nieuwe acties?

 • Heel gemakkelijk, volg ons op Twitter of Facebook. Je krijgt dan elke dag suggesties van acties die je kunt doen.
 • Heb je een Android telefoon? Download dan onze app! Je krijgt elke regelmatig de speciale actie van de dag te zien.
 • Of schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief waar we je actietips geven en op de hoogte houden van nieuwtjes, resultaten, onze campagnes, etc.