De website die het in actie komen voor een betere wereld makkelijk en leuk maakt. Van petities tot vrijwilligerswerk: Zoek op de tijd die jij nu hebt of het thema dat jij belangrijk vindt voor een actie die bij jou past!

Zoek naar acties op trefwoord
Zoek naar acties op tijd en/of thema


Teken de petitie voor openheid in de schoenenindustrie!

Teken de petitie voor openheid in de schoenenindustrie!

“Net als ik houden veel vrouwen van schoenen. Er is voor ieder wat wils: pumps, laarzen, sneakers… Maar heb je er wel eens bij stilgestaan hoe ze gemaakt worden? Eerlijk is eerlijk, tot kortgeleden had ik daar zelf ook nog niet echt over nagedacht. Totdat ik me er in ging verdiepen. Het bleek dat er veel problemen in de schoenenindustrie zijn, van ontbossing in de Amazone tot uitbuiting van mensen tot het gebruik van gevaarlijke chemicaliën. Daarom vind ik de actie van Shoestainable zo belangrijk, waarmee we aandacht voor deze problemen vragen en schoenenmerken willen overtuigen om hier wat aan te doen.

Het raakte mij toen ik in een filmpje op Youtube een Indiase man, die in een leerlooierij werkte, zag vertellen hoe vijf van zijn collega’s waren gestorven aan het inademen van giftige dampen tijdens het werk. Ik vond het schokkend om te horen dat er mensen doodgaan bij het maken van leer, leer dat misschien ook wel in mijn schoenen is verwerkt? Zelf wil ik niet bijdragen aan dit soort praktijken, maar bedrijven blijven heel vaag over in hoeverre ze rekening houden met de mensen die hun schoenen maken en met het milieu. Daarom is het als consument lastig om bewust te kiezen voor goed geproduceerde schoenen, die ook nog eens mooi zijn.

Ik wil je daarom vragen om ons te helpen om de bedrijven Sacha, Vans, Van Bommel, Saucony, Havaianas en Meindl op te roepen om meer openheid te geven over hoe hun schoenen gemaakt worden, zodat je als consument een bewuste keuze kan maken voor duurzame schoenen. Klik op de ikkominactie button en teken ook de petitie!”

Willemijn Drok, één van de initiatiefnemers van Shoestainable

Deze actie hoort bij de kettingreACTIE campagne van 21-23 mei. Bekijk de andere acties en vergeet vooral niet de acties te delen!

tijdbesteding: 2 min

  • Eerlijke handel
  • Organisatie: Overige
  • Aantal deelnemers:
  • Online sinds: 21-05-2014

Ik kom in actie

Log in en maak kans op leuke prijzen!

Delen

Delen: